cele mai bune filme
Lifestyle

10 filme cu impact pe care trebuie sa le vezi

Daca tot e vreme de pandemie si suntem limitati la activitati in interiorul locuintei, vin cu o lista cu cele mai bune filme pe care le-as revedea oricand.

Red Sparrow – 6.6 IMDb

Jennifer Lawrence este prim-balerina, saraca si cu o mama bolnava careia ii este foarte devotata. Cand cariera ei se sfarseste si devine neputincioasa, devine cadet al unei scoli de informatii secrete. Acolo trece printr-o perioada grea dar rezista si acest lucru o transforma in una din cele mai bune “Vrabii”. Mai departe va las pe voi sa descoperiti metamorfoza unei balerine delicate intr-un agent fara scrupule.

filme bune

 

Darkest Hour – 7.4 IMDb

Winston Churchill ajunge prim-ministru la inceputul celui de-al doilea Razboi Mondial. Cand soarta Europei Occidentale penduleaza intre un armistitiu cu Hitler si un razboi aproape pierdut, Churchill schimba istoria. Ca sa intelegeti mai bine filmul va recomand sa vedeti intai Dunkirk si apoi Darkest Hour.

Bridge of spies – 7.6 IMDb

In timpul Razboiului Rece avocatul James Donovan (Tom Hanks) este trimis de CIA sa negocieze un schimb de prizonieri facut pe un pod din Berlin. El trebuie sa recupereze un pilot american dand la schimb un spion sovietic a carei soarta se arata intunecata odata ajuns in Uniunea Sovietica. Tom Hanks este unul din preferatii mei si interpreteaza perfect acest rol. Filmul este despre moralitate, despre iubirea de tara si despre gestionarea situatiilor critice. Mark Rylance (spionul rus) ne invata sa ne pastram calmul in momentele in care nu putem schimba cu nimic situatia. Este unul din cele mai bune filme si nu veti regreta ca l-ati vazut.

bridge of spies film

 

American Gangsters – 7,8 IMDb

Cel mai important adversar al detectivului Richie Roberts se dovedeste a fi Frank Lucas (Denzel Washington). Un traficant de droguri discret, familist si cu activitati aparent obisnuite. De fapt el este cel mai mare traficant de heroina din Harlem care aduce marfa in sicriele soldatilor morti in Vietnam. Daca va plac filmele vechi, cu gangsteri, despre onoare, acest film nu trebuie ratat.

The Godfather – 9.5 IMDb

Cred ca toata lumea a auzit de aceasta trilogie. Un scenariu de exceptie cu o distributie superba. Tanarul Al Pacino il interpreteaza perfect pe Michael Corleone in zbuciumul sau sufletesc. Un amestec de mafie, probleme de familie, drama si situatii critice inrt-un film pe care oricine trebuie sa-l vada.

cele mai bune filme

 

The Shawshank Redemption – 9.3 IMDb

“Unele pasari au penele prea stralucitoare ca sa fie inchise” spusa de Morgan Freeman in acest film te face sa te gandesti daca ai “inchis” prin egoism sau vorbe spuse la nervi vreo “pasare” care nu merita. Sa constientizezi nedreptatile pe care le-ai facut sau la care ai fost martor. Iar daca tu ai fost “pasarea cu pene stralucitoare” sa lupti pentru a-ti face dreptate in lumea asta putreda.

The Green Mile – 8.6 IMDb

Ca si filmul de mai sus si acesta este despre viata in inchisoare. Despre cum judecam oamenii fara sa-i cunoastem si ne bazam cam mult pe zicala “crede si nu cerceta”. Din distributie face parte si Tom Hanks – cum se putea sa lipseasca?. Pe langa faptul ca interpreteaza orice rol impecabil mi se pare un om cald si bland. Genul care are mereu o vorba buna de zis si pe care iti face placere sa-l ai in preajma.

Scent of a Woman – 8.0 IMDb

Al Pacino interpreteaza rolul unui locotenent colonel de armata, orb si ursuz. Fiindca refuza orice colaborare familia ii cauta un insotitor iar slujba pica pe capul unui elev de liceu. Desi la inceput pare imposibil de suportat, ajunge sa-l indrageasca pe baiat, sa-l sfatuiasca si chiar sa-l scoata dintr-o belea in care l-au bagat colegii lui cu bani. 

Sa simulezi orbirea mi se pare foarte greu dar lui Al Pacino ii iese asta de minune. Dar n-ar trebui sa ma mire caci d-asta a primit Oscarul pentru acest rol.

….And justice for all – 7.4 IMDb

Inca un film cu Al Pacino si despre ce presupune meseria de avocat. Cum te imparti intre dreptate, salvarea sufletelor faptasilor si un sistem judiciar cu hibe? Arthur Kirkland este un avocat incoruptibil dar urmarit de moartea unui fost  client si care acum este fortat sa apere un judecator posibil vinovat intr-un caz de viol.

Forrest Gump – 8.8 IMDb

Forrest este un baiat cu IQ slabut dar cu o inima mare si bun la alergat. In afara de mama lui toti il batjocoresc iar singura lui prietena este o fata din copilarie. Filmul este bazat pe romanul cu acelasi nume insa difera mult de acesta. Forrest este interpretat de Tom Hanks iar viata personajului n-ar putea lasa pe cineva indiferent.

n lista apar filme de dinaintea anilor 2000 ceea ce nu e pe placul multor persoane, sunt constienta. Si eu evitam filmele vechi din cauza vestimentantiei actorilor si calitatii imaginii. Insa dupa ce am vazut cateva din lista de mai sus, acum le cam caut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *