vitamina C geek and gorgeous
Ingrijire Reviews

C Glow Serum cu 15% vitamina C de la Geek and Gorgeous

Dupa ce am testat suspensia de vitamina C de la The Ordinary, am vrut sa incerc si serumul cu vitamina C de la Geek an Gorgeous. Inainte incercasem ceva de la Cosmetic Plant insa nici nu simteam concentratia din produs.

Am fost tentata de consistenta de serum deoarece cu suspensia in silicon de la The Ordinary nu prea m-am inteles. C Glow Serum de la Geek and Gorgeous este ambalat intr-un recipient de 30ml cu pipeta, dintr-o sticla opaca. Imi place asta la Geek and Gorgeous pentru ca protejeaza produsul de lumina. Si stim cum oxideaza produsele pe baza de vitamina C.

Serum cu 15% vitamina C de la Geek and Gorgeous

Am folosit acest serum preponderent seara. Pe tenul curat si uscat, aplicam 4 picaturi in palma pe care apoi le masam pe ten. Insistam in zona de sub ochi pentru un efect de iluminare. Serumul este apos si se intra repede in piele. Dupa cateva minute puteam aplica crema hidratanta.

In sarcina, in primavara, m-am “imbogatit” cu niste pistrui frumosi iar unul dintre ei s-a extins formand o pata. Cu serul cu vitamina C de la Cosmetic Plant nu am avut nici un rezultat asupra ei. Si cum in sarcina skincare-ul este cam limitat, aveam nevoie de o concentratie serioasa de acid ascorbic. !5% a fost ok pentru a ameliora putin situatia. Bineinteles cu spf50 in strat gros la fiecare iesire in aer liber.

Vazand ca exista sanse de ameliorare iar am scapat pe usa fara sa aplic protectie solara si am mers cateva zile la tara :))).Nici de data asta n-am fost iertata de soare. Deasupra buzei superioare s-a ivit o melasma frumoasa (pete maronii cauzate de soare). Eu aveam niste pete vechi de la cosuri zgandarite. Dar aceasta melasma a venit atat de agresiv incat sotul a crezut ca-s murdara de inghetata. Minunat nu?

Iar rutina, iar serum cu vitamina C, iar crema cu protectie solara serioasa ziua. Situatia s-a mai ameliorat si am scapat de panica. Dar urmeaza acidul azelaic cu care sper sa le elimin.

c glow serum geek and gorgeous

Ingrediente

Serumul cu vitamina C de la Geek and Gorgeous mai contine 2 ingrediente faine: vitamina E (tocopeherol) si acid ferulic. Ambele fac casa buna cu acidul ascorbic sporind puterea antioxidanta a acestuia. Mai are si un solvent care ajuta la vitamina C la penetrare: dimethyl isosorbide. De fapt este un serum pe baza de apa, cu 3 ingrediente antioxidante si care nu contine iritanti sau uleiuri. Atunci cand il masam pe fata se simtea cum gliseaza. Probabil asta se datoreaza Peg/Ppg/Polybutylene Glycol-8/5/3 Glycerin.

Tenul meu a tolerat bine serumul cu vitamina C de la Geek and Gorgeous. Nu am avut iritatii insa am evitat sa-l aplic pe rani deschise. Totusi am si cateva nemultumiri legate de acest produs. Valabilitatea este de doar 3luni de la deschidere, ceea ce e de inteles, avand vitamina C pura care nu e cea mai stabila forma. Chiar folosit in fiecare zi nu ai cum sa-l termini in 3 luni. Eu am continuat sa-l folosesc si dupa pana cand a oxidat (a capatat o culoare galbuie). Abia e la jumatate acum. Nu stiu daca i-as fi prelungit viata tinandu-l in frigider. Data viitoare voi incerca si asta.

Cred ca cei de la Geek and Gorgeous au facut un produs reusit pe care l-as recumpara. Dar as incerca si ceva cu o forma mai stabila de vitamina C. Voi ati incercat ceva de la acest brand?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *