litera stacojie
Carti

Ce am mai citit #1- Litera stacojie, Rebecca, Lady de Winter

Obisnuiam sa zic ca nu am timp de citit dar de fapt era vorba doar de prioritati. Preferam sa scrollez pe net si sa adorm cu instagramul in mana. D-aia niciodata nu aveam timp de asta.

Dar cum foamea vine mancand, am reinceput sa citesc seara. Iar apetitul mi l-a deschis cartea “Fata din tren” de Paula Hawkins. M-a tinut in priza dar cred ca toata lumea o stie asa ca n-o sa povestesc despre ea.

Litera stacojie de Nathaniel Hawthorne

Cartea incepe cu prezentarea unui punct vamal in care lucreaza povestitorul. Acesta gaseste intr-o carte din biblioteca din vama o litera din catifea rosie foarte veche. Astfel incepe povestea acelei litere, care a fost brodata pe rochia unei femei care a savarsit adulter. Asta pe vremea lui Pazvante Chioru’, cred ca pe vremea inchizitiei daca nu ma insel.

Aveam alte asteptari de la aceasta carte. La inceput m-a plictisit teribil cu cele aproximativ 50 de pagini in care descrie punctul vamal si activitatea de acolo.

Mi-a placut felul in care descrie trairile personajelor insa m-a dezamagit cu pasajele care se doreau pline de suspans.

Rebecca de Daphne du Maurier

In aceasta carte este vorba despre o fata timida si fara prea multe perspective in viata. In scurt timp se indragosteste si se casatoreste cu un barbat bogat, vaduv, a carui sotie a murti pe mare. Se muta la conacul lui unde intampina ostilitati din partea sefei servitorilor: o doamna in varsta care a crescut-o pe prima sotie si care nu accepta ca cineva s-o inlocuiasca.

Ura acesteia pentru noua stapana a casei merge de la a-i intinde o cursa la unul din balurile mascate organizate la conac pana la a o indemna sa se arunce pe fereastra.

Autoarea este generoasa in detalii despre peisaje si sentimentele protagonistei insa povestea se termina brusc si continua cu “Lady de Winter” insa scrisa de o alta autoare.

View this post on Instagram

Prima carte, Rebecca a fost ok și mi-a făcut placere s-o citesc. Este vorba despre o fata care se căsătorește cu un bărbat de familie bună a cărui soție a dispărut pe mare. #daphnedumaurier descrie bine sentimentele, peisajele și te face sa te simți aproape de protagonista. Cartea se termina brusc și din dorința de a afla ce s-a mai întâmplat cu soții de Winter am cautat și continuarea. Am aflat ca a fost continuata de o alta autoare și fiindcă am prins #transportgratuit pe @libris.ro am cumpărat și Lady de Winter. Deși #susanhill păstrează stilul primei autoare, nu m-a captivat ca ea. O lălăie multe pagini și apoi brusc apărea o intriga scurta. Ba mai mult împletește imaginația personajului cu ceea ce s-a întâmplat defapt, încât trebuia sa reiau câteva paragrafe să-mi dau seama. . . #provocartea #ceammaicitit #12cartiin12luni #rebeccacarte #libris #timpliber #readnroll #readlikeitsthe20s #recenziedecarte #hranapentruminte #relaxare

A post shared by Stories for girls (@stories_for_girls_ro) on

Lady de Winter de Susan Hill

Am apreciat ca Susan Hill a pastrat stilul primei autoare dar “Lady de Winter” nu m-a captivat ca “Rebecca”. Lucrurile nu merg tocmai bine intre personajele principale asa ca nu a fost greu de intuit sfarsitul tragic al sotului. Desi recunosc ca pe parcurs am tot sperat sa li se schimbe soarta.

Pe Bookster am adaugate cateva carti care mi-au fost recomandate. Dar cum lucrez de acasa am dat iama in biblioteca mamei si am gasit cateva carti faine. Va sfatuiesc sa faceti la fel. Nu se stie ce comori veti gasi. Iar cartile cu pagini galbene au un farmec aparte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *