recenziie de carte
Carti

Ce am mai citit #2 – Misterul celor 7 cadrane, Bastarda Istanbulului, Sotul meu

Revin cu un nou articol cu recenzii despre 3 carti citite in ultima vreme.

Bastarda Istanbulului de Elif Shafak

Prima carte citita a fost “Bastarda Istanbulului” de Elif Shafak o carte cu trimitere la genocidul armean. Prezinta 2 fire narative a doua familii diferite, una armeana si una turca. Viata lor se desfasoara in paralel si pe masura ce povestea avanseaza se concentreaza pe adolescentele din familiile respective: Armanoush si Asya.

bastarda istanbulului

Armanoush pleaca in cautarea radacinilor familiei sale alungate din Turcia si se caseaza la familia Asyei. Fetele incep sa devina prietene insa totul se schimba radical cand tatal vitreg al lui Armanoush este tatal biologic al Asyei pe care nu l-a cunoscut niciodata si din cauza caruia a fost considerata mereu o bastarda. Sa va mai zic ca este rezultatul unui viol, mama ei fiind violata de propriul frate?

Dupa parerea mea cartea capata sens si interes abia in ultimele 100 de pagini (si are vreo 400) si are un iz de telenovela turceasca. A fost ok dar nu m-a dat pe spate.

Misterul celor 7 cadrane de Agatha Christie

View this post on Instagram

Cărțile Agathei Christie sunt ușor de parcurs și le recomand și adolescenților care nu prea au chef de citit. 'Cele 7 cadrane' este un club secret care la o prima vedere unește niște criminali psihopați. Asa reiese în urma investigației unor tineri ai căror prieteni mor în condiții suspecte. Însă cum nimic nu e ceea ce pare iar unii oameni au darul disimularii, deznodământul e altul decât cel așteptat. Nu va spun mai multe, poate vreți s-o citiți 😉 . . #recenziedecarte #agathachristie #misterulcelor7cadrane #misterybook #carteveche #cartipolitiste #investigatii #bookshelfdecor #booksofinstagram #readingtime #ceammaicitit #recomandaredecarte #cidrudemere #florideliliac #staredebine #relaxareacasa #activitatiacasa

A post shared by Stories for girls (@stories_for_girls_ro) on

Sotul meu de Max du Veuzit

Ce faci cand afli ca esti casatorita de 4 ani cu un barbat pe care nu l-ai vazut in viata ta? Ignori situatia sau pleci in cautarea lui si incerci sa desfaci pe cale legala casatoria?

Dar daca asta ar fi fost ultima dorinta lasata prin testament a mamei tale? Se cam complica situatia nu?

Casatoria se dovedeste a fi realizata de catre o femeie cu acelasi nume. Santajata emotional cu acel testament fata, Simona Montagnac, alege sa dea o sansa casniciei respective inainte de a renunta la ea. Ceea ce urmeaza va las pe voi sa descoperiti.

Un alt lucru pe care l-am remarcat la acest autor este faptul ca lasa cititorul sa-si contureze personajele. Foloseste descrieri interpretabile ca “era frumos, era elegant” iar acest lucru da o libertate care mie imi place.

Mi-a placut cartea desi am luat-o la nimereala din biblioteca mamei. Voi mai cauta si alte carti de Max du Veuzit sa vad daca pastreaza acelasi stil. M-a facut curioasa.

recenziie de carte

Din cauza pandemiei n-am mai reusit sa ajung la parinti. Dar abia astept sa cotrobai iar dupa carti cu miros de vreme trecuta peste ele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *