produse cosmetice nepotrivite
Lifestyle

Ce poti face cu cosmeticele nepotrivite?

Cu siguranta fiecare dintre voi s-a trezit cu un sertar de cosmetice cumparate de-a lungul timpului dar care nu i s-au potrivit. Si uite asa le-ai tot pastrat, ca poate i le dai mamei, ca poate e de vina tenul, va depasi faza si le va accepta. Intr-un final au expirat si au ajuns la gunoi.

Trebuie sa mentionez ca urmatoarele exemple nu sunt solutii salvatoare si nu pot fi aplicate de toata lumea. Totusi, sper sa va inspire si sa va mai salveze din banii aruncati.

Pe aceeasi tema: Greseli de ingrijire a tenului pe care probabil le faci si tu

Pudra

Pudra nepotrivita poate fi folosita pentru a schimba nuanta sau subtonul unui fond de ten. Totusi, trebuie pusa in cantitate moderata si nu in flacon, pentru a nu-l transforma intr-un ciment frumos :)). Amestecand pudra cu fondul de ten, acesta capata o acoperire mai mare si devine mai greoi. Eu recomand sa amestecati de fiecare data pe mana si sa testati rezultatul cateva ore prin casa. Nu e indicat sa faceti acest experiment cand aveti o intalnire importanta.

De altfel pudra pulbere poate fi folosita la epilarea cu ceara. Scade riscul iritatiei pielii prin faptul ca ceara se va lipi de fire si mai putin de piele. Cu o pensula aplicati pudra in strat subtire pe zona ce urmeaza a fi depilata.

Pe aceeasi tema: Picaturi pentru decolorarea fondului de ten

cosmetice nepotrivite

Fard de ochi

palete farduri

Fardurile de ochi pot schimba nuanta unei oje sau a unui ruj lichid. La fel, poti salva un ruj lichid cu o nuanta prea deschisa pentru tenul tau, murdarind pensula in altul, mai inchis. Poti repeta procedura treptat pana ajungi la nuanta dorita. Asa am facut eu cu acest ruj de la Miss Sporty. Pe fundul flaconului se poate observa nuanta initiala.

ruj lichid miss sporty

Crema

Cred ca toti am folosit o crema nepotrivita sau expirata pentru a intretine incaltamintea sau gentile asa ca n-are rost sa insist.

Cleanser facial

Daca te-ai pricopsit cu un cleanser care nu-ti prieste, il poti folosi pentru a curata pensulele si bureteii de machiaj sau manusile exfoliante. Cu siguranta perii pensulelor se vor simti mai bine decat tenul tau.

Toner cu alcool

Alcoolul din produsele cosmetice nu este motiv de bucurie. Am mai vorbit pe aici de ce. Totusi, daca e intr-o lotiune tonica o poti folosi pentru curatare pensulelor dupa fiecare folosire. Il mai poti aplica pe ele prin pulverizare daca obisnuiesti sa aplici machiajul cu pensula umezita. Chiar daca tot pe ten ajunge, nu e o cantitate ingrijoratoare.

Pasta de dinti

Daca pasta de dinti e clasica, alba, o poti folosi la albirea tenesilor sau la curatatul rosturilor din baie. Asta daca vrei sa te autopedepsesti :))

Trebuie sa recunosc ca nu am testat chiar toate metodele de mai sus dar unora le-am gasit o utilitate (tonerul cu alcool, cremele). Insa ideal ar fi sa ne documentam bine despre un produs inainte de a-l cumpara. Cred ca e cea mai buna metoda de a salva bani.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *