acid alfa lipoic the ordinary
Ingrijire Reviews

Ser antioxidant cu 5% Acid Alfa Lipoic The Ordinary

Ce este Acidul Alfa Lipoic?

Serul cu 5% acid alfa lipoic de la The Ordinary imbunatateste textura pielii si culoarea neuniforma insa lupta si impotriva primelor semne de imbatranire. Are o concentratie de 5% acid alfa lipoic pur si se aplica de maxim 2-3 ori pe saptamana fiind foarte potent.

acid alfa lipoic

Cum se aplica?

Serul cu acid alfa lipoic se aplica pe tenul curat si uscat, fara iritatii sau rani. La inceput se aplica o data pe saptamana urmand ca dupa o luna sa fie aplicat de 2 ori insa nu mai des de 3 aplicari saptamanale. Se poate aplica dupa ce au fost absorbite produsele apoase (acid hialuronic, toner) insa eu nu am testat varianta asta.

Se aplica doar seara pentru ca este extrem de sensibilizant la soare asa ca nu e cazul sa riscati cu el ziua chiar daca folositi SPF.

Experienta mea cu serul cu acid alfa lipoic

textura acid alfa lipoic

Acest ser are consistenta asemanatoare unui ulei desi nu contine ulei sau silicon. De asemeni si mirosul e ciudatel, mie imi miroase a bere.

Desi il folosesc de jumatate de an si pielea mea e obisnuita cu retinolul si acidul salicilic, nu am reusit sa-l aplic mai des de o data pe saptamana. Iar lucrul acesta nu se intampla datorita piscaturilor pe care le simt in primele 5 minute de la aplicare, ci pentru ca imi apar cosuri. Initial am crezut ca e vorba doar de purging si trebuie sa am rabdare insa acest lucru se intampla la fiecare aplicare. Imi apar unele cosuri dureroase sau puncte albe pe care apoi incerc sa le elimin cu acid salicilic.

Dupa curatarea fetei seara, las pielea sa se usuce dupa care aplic serul cu acid alfa lipoic. Folosesc 2 picaturi pentru fata si gat pe care le intind iar apoi prin tamponare cu degetele le “imping” in piele. Astept 10 minute dupa care aplic lotiunea hidratanta Cerave.

Am observat ca piscaturile reapar cateva minute si cand aplic crema hidratanta.

Despre efectele sale nu sunt prea convinsa. Intr-adevar textura si nuanta tenului meu sunt mai uniforme de cand respect o rutina bazata pe curatare, hidratare, protectie solara si exfoliere chimica.

O imbunatatire rapida am vazut-o asupra pielii aspre, dure ca cea din coate si genunchi. Fiindca am o piele problematica pe picioare am folosit acest produs. N-am aplicat crema hidratanta dupa dar dimineata pielea era fina si catifelata. Aici stiu ca a fost meritul lipoicului ca alti activi n-am mai folosit.

Am tot amanat acest review pentru ca nu-mi dadeam seama de beneficiile acestui antioxidant. Din cauza cosurilor pe care mi le provoaca nu-l voi recumpara si ma voi reorienta catre un alt antioxidant, poate fara textura uleioasa. Voi continua sa-l folosesc pe picioare pentru ca acolo imi plac efectele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *