Utilizarea si protectia datelor

Cine sunt?

Acesta este un blog personal destinat cu precadere femeilor. Abordeaza subiecte de ingrijire a pielii, machiaj, lifestyle, proiecte hand made si nu e asociat cu vreun brand sau companie. Adresa web a blogului meu este www.storiesforgirls.ro iar eu sunt singurul administrator. Ma puteti contacta oricand la office@storiesforgirls.ro.

 

Tipuri de date colectate

Acest site colectioneaza date personale (nume, email prin intermediul formularelor de contact si a comentariilor) si tehnice (informatii despre cookies, IP, rezolutia folosita de utilizator, timpul petrecut pe site, ora la care au fost accesate anumite linkuri prin intermediul instrumentelor de analiza si a pluginurilor).

Datele personale sunt colectate pentru a diferentia utilizatorii reali de roboti, pentru a reduce spam-ul si a usura moderarea comentariilor.

Datele tehnice sunt colectate pentru realizarea statisticilor. Aceste statistici ma ajuta la realizarea continutului. Imi arata orele la care siteul are cele mai multe accesari, IP-urile pentru a sti care sunt vizitatorii noi si care sunt cei care revin cat si timpul petrecut pe o anumita pagina. E ca un fel de feedback care ma ajuta sa imbunatatesc siteul.

Toate aceste date sunt folosite strict cu scopurile mentionate, fara vreun interes ascuns sau in scop de marketing.

 

Comentarii

Atunci cand utilizatorul adauga un comentariu, sunt colectate datele din formularul de contact precum si IP-ul pentru detectarea spam-urilor.

 

Formularul de contact

Prin accesarea formularului de contact disponibil pe site, sunt pastrate pentru 12 luni datele furnizate in formular si IP-ul. Daca au vreo legatura cu subiectele abordate de acest blog, aceste date sunt pastrate ca sursa de inspiratie pentru articolele viitoare sau concursuri si nu vor fi folosite in alte scopuri. Daca utilizatorul doreste stergerea acestora, imi poate comunica acest lucru trimitand un email la office@storiesforgirls.ro.

 

Slimstat analitycs

Pentru statisticile referitoare la traficul de pe acest blog, folosesc plugin-ul Slimstat Analitycs. Acest plugin furnizeaza date tehnice, asa cum am scris mai sus, cu care realizeaza statistici. Aceste statistici ma ajuta pe mine sa stiu ce si-ar dori cititorii de la acest site.

Desi imi furnizeaza informatii despre IP, ora la care a fost accesata o pagina, cat timp a petrecut pe acea pagina utilizatorul, instrumentul nu imi furnizeaza  identitatea sau adresa vizitatorului si nici nu genereaza vreo bresa de securitate in calculatorul acestuia. 

Timpul de pastrare al datelor

Datele rezultate din plasarea unui comentariu pe acest site vor fi pastrate pe o perioada nedeterminata. Acest lucru ajuta la aprobarea comentariilor, la raspunsuri si la discutiile formate pe baza unui articol. Datele rezultate in urma instrumentelor de statistica si a cookie-urilor sunt pastrate un an. La fel si cele din formularul de contact.

 

Drepturile asupra datelor tale

Daca ai accesat candva formularul de contact sau ai scris vreun comentariu pe acest site, imi poti cere sa sterg datele rezultate in urma acestora. Fac exceptie datele care ma ajuta la administrarea si securitatea siteului.

Imi poti scrie un email cu cateva indicii la office@storiesforgirls.ro. Voi raspunde la cererea ta in decursul a 5-7 zile.

 

Cum iti protejez datele?

Pentru ca la randul meu sunt vizitator pe alte siteuri imi place sa-mi stiu informatiile in siguranta. Asa ca fac tot ce imi sta in putinta sa protejez la randul meu, datele vizitatorilor acestui site:

  • administrez blogul doar de pe calculatorul personal pe care am un antivirus bun
  • nu folosesc retele wi-fi publice/nesecurizate
  • sunt singura persoana care administreaza siteul si baza lui de date
  • fac update la tema si pluginurile de pe site
  • iau masurile necesare atunci cand observ ceva suspect pe site