ce este acidul hialuronic
Ingrijire Lifestyle

Despre acidul hialuronic si produse recomandate

Eu am mai scris pe aici putin despre acidul hialuronic dar simt ca trebuie sa sporovaiesc mai mult desi e posibil sa ma repet. E un ingredient de care cred ca a auzit multa lume dar pe care-l considera nefolositor. Sau mai exact sa vorbesc in numele meu, eu asa il consideram. O sa incerc sa punctez cele mai importante informatii iar la final sa va las si o lista cu cateva produse ce contin acid hialuronic.

Ce este acidul hialuronic?

 

Acidul hialuronic e diferit de ceilalti acizi cum ar fi: salicilic, glicolic, lactic etc. Il putem gasi sub denumirea de hialuronat sau hialuronan si este o polizaharida care se gaseste in mod natural in corpul uman. E un agent umectant ce se gaseste in articulatii, nervi, ochi, par si piele.

Cu trecerea timpului pielea isi pierde din depozitele de acid hialuronic, pierzandu-si astfel supletea, forma si aspectul neted.

Pentru ca acidul hialuronic sintetic poate atrage si retine peste 1000 ori greutatea sa in apa, este printre cele mai ravnite ingrediente cosmetice.

Acidul hialuronic are rol antiimbatranire cand este folosit in chirurgia estetica prin injectare. Aplicat pe piele are rol de umectant si hidratant. Moleculele sale sunt prea mari pentru a penetra pielea  deci nu pot reduce ridurile. Pentru ca are o consistenta apoasa se potriveste oricarui tip de ten, mai ales celui predispus la acnee care nu suporta produse uleioase.

 

ce este acidul hialuronic

 

Cum alegem produsele cu acid hialuronic?

 

Pentru a obtine cat mai multe beneficii din partea sa este recomandat acidul hialuronic sub forma de ser. Un lucru si mai important de care trebuie sa tinem cont – greutatea moleculara a a acidului hialuronic. Cu cat e mai mica (hialuronatul de sodiu este molecula mai mica de AH) cu atat poate patrunde mai bine in tesut. Din pacate, este si evaporata mai repede deci e bine sa le folosim combinate.

Pentru mine, ideal ar fi un produs cu particule de AH de diferite greutati moleculare, pentru o ditributie cat mai buna in piele.

Cum se aplica acidul hialuronic?

 

Cu toate acestea, aplicarea unui ser cu acid hialuronic poate da senzatia de piele care tine sau chiar mai rau. Asta se intampla pentru ca nu e emolient si are nevoie deasupra sa de o crema. Pentru a nu atrage apa din tesut ci pe cea de la suprafata pielii, se aplica mereu pe tenul umed (curatat in prealabil).

Pentru ca se poate evapora usor din piele, este indicat sa-l “sigilam” cu o crema hidratanta.

Pe aceeasi tema: 5 creme de fata cu ingrediente bune

Produse recomandate:

 

ce este acidul hialuronic

 

Sper ca acest articol sa va ajute sa intelegeti ce este acidul hialuronic si sa va dea incredere sa-i incercati.

Bibliografie:

  • https://theskincareedit.com/2014/03/11/hyaluronic-acid-skin-benefits
  • https://www.skincarebyalana.com/blog/the-top-26-things-you-should-know-about-hyaluronic-acid/
  • https://www.paulaschoice.com/expert-advice/skincare-advice/anti-aging-wrinkles/how-hyaluronic-acid-benefits-skin.html
  • https://simpleskincarescience.com/hada-labo-hyaluronic-acid-lotion-review/

 

 

 

4 thoughts on “Despre acidul hialuronic si produse recomandate”

  1. Salut. Mulțumesc de acest articol informativ. As dori să știu dacă există o anumită vârstă de la care se recomandă folosirea acestui produs (25 ani? mai devreme, mai târziu?)
    Mulțumesc frumos.

    1. Salut Silvia. Ma bucur mult ca iti este de folos. Tinand cont ca acidul hialuronic este doar un umectant, nu exista restrictii de varsta. Se poate folosi din adolescenta. Daca tenul are tendinta acneica se va impaca mai bine cu un ser (textura apoasa) cu hialuronic (dintre cele recomandate mai sus). Cu mare drag:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *