protectie solara
Ingrijire Reviews

Gel de protectie solara Sensitelial de la ACM – da sau ba?

Cand ai un ten gras/mixt, gasirea unei creme cu SPF mare, ingrediente bune si textura lejera mi se pare o poveste fara sfarsit. Am incercat de la produse coreene (review) pana la cele fluide, europene destinate acestui tip de piele, fara nici un rezultat. De exemplu, Bioderma Photoderm Max Aquafluide SPF 50+ m-a dat pe spate cand am testat-o pe mana insa pe ten a fost groaznica (i-am facut un mic review pe instagram). Am scapat de ea la un swap pe un grup de beauty si am luat apoi un gel pentru protectie solara Sensitelial SPF 50 de la ACM.

Gel pentru protectie solara Sensitelial SPF 50 de la ACM

Nu stiu de ce poarta denumirea de gel, pentru ca textura sa nu e deloc una de gel. Dimpotriva, e o crema densa cu tenta galbuie. Dupa aplicare fata si gatul raman grase si lucioase indiferent ce aplic inainte de ea. Am testat-o si pe fata curata dar si pe tenul sotului meu care e normal si rezultatul e acelasi.

Dupa aplicare astept 10-15 minute timp in care fac altceva, iar apoi tapotez cu un servetel pentru a-mi putea aplica machiajul. Am observat ca servetelul ramane usor galbui ceea ce ma face sa ma indoiesc de protectia ramasa pe ten. Pe langa asta, nici nu folosesc cantitatea recomandata (cat o moneda de 50 bani pentru fata) tot din cauza texturii. Din fericire, nu am observat neplaceri pe ten desi folosesc acid salicilic (review).

Crema are protectie UVB si UVA si cica ar fi destinata tenurilor grase si acneice. Eu nu as recomanda-o nimanui. Vine intr-un tub de 40ml si se termina repede dar nu pot zice ca sufar din aceasta cauza. O voi inlocui cu o crema minerala cu SPF 50 de la Uriage. Deja am emotii si in legatura cu textura dar voi scrie pe blog si despre ea. 

In concluzie aceasta crema e o mare dezamagire pentru mine chiar daca nu a costat o avere. Eu nu o recomand din cauza texturii dar si a faptului ca are alcool denaturat.

protectie solara

De unde sa cumperi: Farmacia Tei

Ingrediente:

protectie solara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *