lacul sfanta ana
Calatorii

Lacul Sfanta Ana – dragoste la prima vedere

Fiindca Octombrie a fost asa buna cu noi si ne-a rasfatat cu temperaturi ridicate am vrut sa profitam asa ca am plecat 2 zile la munte. Am ales o statiune mica si linistita ca sa ne putem relaxa: Baile Tusnad.

Ne-am cazat la Hotel Ozone si l-am ales pentru ca aveau piscina interioara si spa. Ultimul concediu a fost in iunie si chiar simteam nevoia sa lenevim in jacuzzi sau piscina. De obicei in concedii bifam unele obiective de vizitat insa uneori mai vream sa si lancezim :)).

Am plecat din Galati sambata dimineata la 6 iar la orele 11:00 eram la hotel. Check-inul se facea abia la orele 14.00 asa ca am mers la Hanul Secuiesc sa luam pranzul. Dupa masa, am mers la Lacul Sfanta Ana pe care il vedeam pentru prima data.

Lacul Sfanta Ana

lacul sfanta ana

Lacul Sfanta Ana este singurul lac vulcanic din Romania. S-a format acum cca 40.000 de ani in craterul unui vulcan stins, Ciomatu Mare. Se afla la o altitudine de 946m, are o suprafata de 620m/460m si are o adancime de 7m. Nu are izvoare astfel ca isi acumuleaza apa numai din precipitatii.

Pe aceeasi tema: O zi prin Balcic, Bulgaria

“Turiștii veniți la lacul Sfânta Ana nu au nevoie de prognozele meteorologilor pentru a afla cum va fi vremea, ei având la îndemână o metodă empirică, dar exactă, oferită de muntele vulcanic: cele două fisuri formate în munte care prevestesc vremea. Localnicii știu că 'Dacă emanațiile din fisuri pișcă la nas, atunci e semn de furtună, iar dacă nu, ziua va fi însorită, tocmai potrivită pentru drumeții'. Fenomenul are o explicație științifică. În munte se desfășoară încă o activitate post-vulcanică, sensibilă la orice schimbare a presiunii atmosferice. Când presiunea atmosferică scade, gazele, precum bioxidul de carbon și sulful, urcă spre suprafață și inundă fisurile cu un miros înțepător, semn că vine ploaia. “ (Sursa: ro.wikipedia.org)

lacul sfanta ana

Desi initial am vrut sa inchiriem biciclete si sa ajungem la lac printr-un drum forestier, afland ca zona e frecventata de ursi am reconsiderat aceasta optiune si am mers cu masina.

Vizita la lac este de 5lei/persoana si se poate ajunge chiar pana acolo cu masina daca vremea permite sau nu este vreun copac rupt.

Acolo, ne-a intampinat un peisaj de poveste. Culorile padurii si linistea lacului te fermecau facandu-te sa uiti de facebook, de timp si de griji. In prima zi nu erau multi turisti si desi era a doua jumatate a lunii Octombrie, erau 16 grade. In apropiere de capela este o pajiste intinsa, ne-am asezat acolo, muti de uimire si-am ascultat padurea, muntele si lacul.

Restul zilei am petrecut-o la piscina, am luat cina si am servit cate un pahar de vin. Am incercat sa ne programam cate o sedinta de masaj pentru ziua urmatoare, dar nu mai erau locuri. Insa doamna de la spa a fost tare draguta si a facut tot posibilul sa ne strecoare printre sedinte pentru ca duminica urma sa plecam. I-am lasat un numar de telefon si cand cineva a renuntat la o programare ne-a anuntat si ne-a primit pe noi. Sfatul meu este sa va rezervati sedintele de masaj inca de acasa.

lacul sfanta ana

Sambata am luat micul dejun, am lenevit o ora prin camera apoi am mers la masaj. Sedinta a fost de 50 minute, super relaxanta incat nici nu ne-am dat seama cand a trecut. Dupa dus am luat masa de pranz si am plecat iarasi spre, ati ghicit, Lacul Sfanta Ana. De cand iesi din Bixad, drumul prin padure este incantator. Are portiuni cu carpeli dar asta te determina sa conduci incet si sa admiri natura. Dupa cateva poze si vreo doua ore petrecute acolo, am plecat catre hotel.

lacul sfanta ana

Acolo am mai stat la piscina si am facut cateva sedinte de sauna iar apoi am luat cina. Am incheiat seara, romantic, la barul hotelului la o bere :)) (nu-i asa ca e incantator?).

Duminica dimineata am luat micul dejun, am facut bagajele,ne-am decazat si am luat drumul casei.

Poate majoritatea ati vazut acest lac, eu nu pana acum si imi pare rau. Pentru cei care nu au ajuns acolo pana acum, va las mai jos cateva imagini ca sa va ispitesc. Muahahaha!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *