Calatorii

O plimbare prin Balcic

Fiindca vremea e din ce in ce mai frumoasa si ma duce cu gandul la vacanta am zis sa stapanesc pe moment aceasta dorinta printr-o plimbare scurta la Balcic.

Ne-am hotarat sambata seara iar duminica dimineata la 6.30 eram in masina deja.
La dus, drumul a fost extraordinar: liber, fara depasiri spectaculoase si relaxant. Prin Vama Veche pregatirile pentru minivacanta de 1 Mai erau in toi iar in vama nu am stat mult nefiind aglomerat.
Am ajuns in Balcic pe la 11.30 – 12. Soarele ardea binisor asa ca ne-am racorit cu o inghetata: 2 cupe cu 9 lei si un cornet delicios.
Am mers agale pe faleza lata catre Castelul Reginei Maria, lipsiti de griji si admirand marea.

Castelul Reginei Maria, Balcic

 

Pentru vizita castelului si a gradinii se platesc intrari separate: 18 respectiv 24 lei de persoana.

Dupa parerea mea castelul de suflet al Reginei Maria are cateva lucruri in comun cu cele romanesti, in special decorul si nu este mult de vizitat.

 

citybreak Balcic Castelul Reginei Maria

Cea care m-a impresionat a fost gradina botanica.  Intinsa pe o suprafata mare, etajata, adaposteste multe specii de arbori si cactusi, unele unice in Europa Centrala si de Est. Insa cu siguranta vedetele sunt trandafirii care la vremea asta nu sunt inca infloriti. Aleele pietruite, bancile de piatra si vasele antice completeaza un decor care a oprit timpul.

Un alt loc foarte frumos din gradina este cascada artificiala si uzina electrica, acum magazin de suveniruri. Ropotul apei si vegetatia iti induceau o stare de liniste si relaxare si nu-ti mai venea sa pleci. Se zice ca daca treci Puntea Suspinelor cu ochii inchisi si iti pui o dorinta, aceasta se va indeplini. Eu nu voiam sa daram pe nimeni de pe pod mergand cu ochii inchisi :).

 

citybreak Balcic Castelul Reginei Maria

Capela mica (Stella Maris) in care regina se ruga iti da emotii prin peretii vechi de piatra dar si prin faptul ca, pentru cateva decenii, i-a adapostit inima.

Am petrecut acolo cateva ore bune fara sa ne dam seama, am luat un magnet de figider si am plecat la masa. Am ales o terasa de la malul marii si am servit peste dupa care am plecat spre casa.

citybreak Balcic Castelul Reginei Maria

Daca inca nu ati vazut domeniul de la Balcic, va recomand sa faceti asta in lunile august-septembrie si sa va rezervati o zi pentru a va putea bucura in tihna de el. La final ramai nostalgic dupa o bucata care candva a fost a natiunii noastre.

 

citybreak Balcic Castelul Reginei Maria

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *